Het verhaal achter omwonen

Stel je bent jong, afgestudeerd en ambitieus. De weg naar zelfstandigheid ligt open of toch niet? Je vindt een baan, geeft je eerste salaris uit als water en viert een persoonlijk bevrijdingsfeest. Na 5 jaar studie neem je afscheid van het studentenleven! En hoera, drie maanden later start je met je eerste baan. Je weet, dit is niet direct je droombaan, maar dat is prima. De gedachten; ik heb werk, een goed salaris en doe werkervaring op geeft een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid. Tenminste zo ging dat bij mij…


Tussen de keukens

Daar zat ik dan in Hengelo, tussen 32 keukens met uitzicht op de woonboulevard. Ik lach om mijn eigen woorden. Eigen quote vlak voor het einde van mijn studie; “de keukenverkoop?! DAT NOOIT!”. De crisis van 2008 was nog niet op zijn einde, de relatie voorbij en zoekend naar andere woonruimte maken dat ik terecht heel blij ben met mijn baan, collega’s en leven.My way or the Highway.

Bijna een jaar later begint het te jeuken. Wat wil ik écht? In gedachten vraag ik me af hoe ik mijn werkende leven wil voortzetten? Eén ding is zeker, ik wil voorkomen dat mijn bloed zweet en tranen die ik aan de Jan des Bouvrie Academie gaf, voor niets zijn geweest. Na het afstuderen heeft het creatieve brein niet meer op volle toeren gedraaid, maar zat ik vol ideeën, concepten en drang om dingen te máken. Er zat maar één ding op. Voor me zelf beginnen! My way or the Highway. Ik maak een plan om zelfstandig ondernemer te worden. En daarvoor heb ik een hele fijne nieuwe laptop nodig… aan enthousiasme geen gebrek. Plannen maken en dromen is één ding, maar merkte als snel dat doen een ánder verhaal is. Er is LEF nodig om dromen achterna te gaan. Kies ik voor zekerheid of zelfstandigheid en vrijheid? Dat spookte constant door mijn hoofd.


Ondernemen is LEF 

Ik huurde een kamer in een huis dat ik deelde met anderen. Reden: €€€. Opbrengst; Een vrij leven en een nieuwe liefde; de buurman. Hij is zelfstandig ondernemer en betaalbaarheid was voor hem ook een reden om onder mij op 30 m2 te wonen én werken. Dit ging, maar was niet ideaal. Direct contact met collega’s is er niet en afspraken met klanten op deze plek was niet echt professioneel…

Als fotograaf en webdesigner zijn er betere manieren om jezelf professioneel te presenteren aan de buitenwereld. Ik vraag me af wat wij als jonge zelfstandige ondernemers nodig hebben om wonen en werken optimaal te combineren…Als jonge ondernemer investeer je veel tijd, energie en al je geld. Je bent opzoek naar een slimme manier van leven, vrijheid en ruimte voor ontwikkeling. Tijdens deze periode zijn er geen garanties. Naast ruimte om te wonen en te werken is zichtbaar- en vindbaarheid belangrijk voor de professionele uitstraling die je wilt hebben naar klanten. 


Blik op de toekomst

Ondertussen is er veel gebeurd en wat tijd voorbij gegaan en werk ik als zelfstandige in een Maatschap bij TriMotion.Een geweldige manier om zelfstandig en met collega’s te werken aan projecten. We werken bij Trimotion onder andere aan veranderingen, vernieuwing en beweging in de binnenstad van Hengelo. De aanpak van leegstaande winkel- en kantoorpanden staat hoog op onze agenda. Een van mijn plannen voor de perfecte ideale woon- en werkomgeving zijn weer tevoorschijn gekomen op mijn laptop. Bij TriMotion hebben we dit concept doorontwikkeld. Omwonen is nu realiteit! 


Ben je op zoek naar dé ideale woon- en werkruimte? Schrijf je in voor Omwonen in Twente. Onderaan deze blogpost kun je je aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 7 maart aanstaande. Wij vertellen je meer over het concept en laten zien wat Omwonen is.

Auteur

Nienke Goossen

Concept ontwikkelaar

"Laat je niet leiden door het bestaande, kijk naar hoe het beter kan."

Overzicht

Bekijk alle artikelen

Volgende

Omwonen ondersteunt ondernemerschap

Op de hoogte blijven van Omwonen