Geslaagde infoavond # The day after

The day after... misschien een slechte titel voor een goede infoavond! Gisteren was een spannend moment. Met muziek op de achtergrond en een oud en vertrouwd Senseo koffieapparaat op de ontvangstbalie hebben we om 19:00 uur de deuren geopend voor nieuwsgierige ondernemers. Doe alsof je thuis bent.. 


Doen alsof je thuis bent is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Als ondernemer ben je via grote schuifdeuren wellicht jouw nieuwe woning binnen gestapt. Want naast een mooie plek voor je bedrijf, ga je achter deze grote glazen gevel slapen, eten en verjaardagen houden. Een beetje ongewoon is dat wel. 

De kantoorinrichting is grotendeels nog aanwezig. Inclusief de informatiebalie bij binnenkomst. De sticker-resten op de informatiebalie ‘woningzoekend’ zijn toepasselijk. Jaren terug was het pand aan de Marskant hét kantoor van Welbions. Nu staat het grote kantoorpand leeg, en zijn de sporen van de vorige gebruikers nog zichtbaar. Speciaal voor deze avond hebben wij de balie omgetoverd tot koffie-bar. Jetse (ervaren horeca-man) wist zijn weg gelukkig goed te vinden met het huis, tuin en keukenapparaat: de Senseo. Dit moet bij ondernemers toch wel een thuisgevoel opleveren?Na een korte introductie gaan we met de hele bubs de ruimte verkennen. Nu ik aan het schrijven ben besef ik me ineens….Wat gaaf eigenlijk, om een voormalig eigen kantoorpand op deze manier nieuw leven in te blazen! Robert (één van de kartrekkers vanuit Welbions) merkte op “Dat er geslapen gaat worden op de plek waar eerder mijn bureau stond is toch grappig!” 

Hoe turn je een kantoorpand dat 7 jaar leeg heeft gestaan om tot jouw ideale woonwerkplek? Die uitdaging is niet mis. We moeten eerlijk zijn: het vereist wat verbeelding om door de kantoorinrichting heen te kunnen kijken. Het is geruststellend dat de ondernemers die er gisteren waren direct keken naar kansen en mogelijkheden. Check:  Vooruitkijken, een belangrijk kenmerk van ondernemerschap is aanwezig!

In gesprek met mensen komen allerlei ideeën boven. Echte ambacht, wonen met een winkelfunctie en een atelier met expositie-ruimte, iedereen met eigen ideeën over de invulling! En daarmee wordt ook de kracht van het concept steeds duidelijker. Wij zijn zo benieuwd hoe ondernemers hun eigen stempel op de ruimte gaan drukken. Het concept Omwonen is nieuw en uniek. De input en creativiteit van de ondernemers is waardevol voor de keuzes die nog gemaakt moeten worden. Welbions en Omwonen kiezen er bewust voor om niet alles aan de voorkant dicht te timmeren en in te vullen. Misschien zijn er mogelijkheden waar wij niet aan hebben gedacht, halen we wanden onnodig weg etc…

De mogelijkheden zijn eindeloos in het combineren van wonen en werken. Wil jij een unieke woon werkomgeving creëren en deel uitmaken van de Pilot in Hengelo? Schrijf je dan voor 15 maart in op  www.omwonen.com/inschrijvenWil je binnenkijken aan de Marskant 21-27? Kom dan a.s. zaterdag van 9:00 tot 11:00 uur binnenlopen voor een ronde door het pand.

Auteur

Nienke Goossen

Conceptontwikkelaar

"Laat je niet leiden door het bestaande, kijk naar hoe het beter kan."

Vorige

Vrij & blij huren, werken en leven

Volgende

Een dag winkelen met moeders

Op de hoogte blijven van Omwonen