Omwonen ondersteunt ondernemerschap

Stel, je besluit om zelfstandig ondernemer te worden. Dat betekent veel voor de manier waarop je leeft. Je bent volop in ontwikkeling en op zoek naar een slimme manier om je tijd en geld optimaal te benutten. Daar helpt Omwonen bij. Omwonen biedt een perfecte combinatie van wonen en werken voor jonge ondernemers. Door winkel en bedrijfsruimtes geschikt te maken voor zowel wonen als werken ontstaan er mogelijkheden die er tot nu toe niet waren. Hoe?


Een voorbeeld: Else is in 2015 afgestudeerd aan de Kunstacademie in Arnhem. Ze ontwerpt kleding en tassen. Tijdens haar studie droomde ze er al van om een eigen atelier en winkel te hebben. Helemaal in haar eigen stijl. Ze wil graag aan de wereld laten zien wat ze kan. Dan is de logeerkamer bij haar ouders niet de beste plek, dat weet ze zelf ook wel. Het liefst wil ze een kleine winkelruimte waar ze ook kan ontwerpen en maken. Ze wil ook graag mooie materialen in kunnen kopen, paspoppen, een professionele naaimachine en een goede website. Haar werk is haar passie. Natuurlijk heeft ze ook een dak boven haar hoofd nodig, maar dat hoeft (nu nog) geen landgoed te zijn. ;-) Ze moet keuzes maken.. óf de naaimachine of de winkelruimte en voorlopig weer bij haar ouders wonen. 

Voor haar zou Omwonen dé oplossing kunnen zijn. Een betaalbare woonwerk-combinatie waar alles is wat ze nodig heeft voor een goede start. Een etalage, winkel, atelier en huis in één! Omwonen is er ook voor de ambitieuze architect, fotograaf of consultant. Misschien doe je iets totaal anders of heb je duizend vragen en ideeën. Dan is er 7 maart een bijeenkomst aan de Marskant in Hengelo. Onderaan deze pagina kun je je aanmelden. 


De Marskant

Als je voor de Rabobank staat zie je rechts een groot pand. Dat wordt onze pilot en misschien wel jouw plek waar je jouw bedrijf, atelier of winkel kunt vestigen. Wil je meer weten over deze toplocatie? bekijk Eerste panden in Hengelo beschikbaarMaximale indelingsvrijheid

Bij Omwonen kiezen wij voor een grenzeloze leefomgeving. Winkelpanden beschikken vaak over een open ruimte zonder binnenmuren, dit houden we zo. Als bewoner bepaal je zelf op hoeveel vierkante meter je wil wonen en werken. Het gewenste woon- en werkoppervlak kan per periode wisselen. De groei van jouw bedrijf, pieken in de verkoop van producten of wisselend aanbod van diensten per seizoen vragen om flexibele ruimte.


Flexibele units 

Om een winkel- en bedrijfspanden bewoonbaar te maken plaatsen we flexibele units. De units passen overal en zijn ook weer te verwijderen. Ze beschikken over basisvoorzieningen zoals een keuken, douche, toilet en wasmachine. Zo laten wij vraag en aanbod tussen eigenaren en ondernemers beter op elkaar aansluiten. De startende ondernemer wil geen contracten van vijf jaar en de eigenaar wil minder/geen leegstand. Dat snappen wij maar al te goed. 

Ben je zelf de trotse eigenaar van een pand in de binnenstad waar (nog) geen huurder in zit? Dan komen wij graag met jou in contact om mee te denken aan nieuwe oplossingen hiervoor. Samenwerken

Elke ondernemer drukt een eigen stempel op de ruimte. Door de mix van privé, werk en maximale inrichtingsvrijheid krijgt elke ruimte een eigen identiteit. Dit maakt elke Omwoon-locatie uniek. Het clusteren van meerdere woningen zal samenwerken en ontwikkeling stimuleren. 


Wil je op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief? Vul je gegevens onderaan deze pagina in.


Auteur

Nienke Goossen

Concept ontwikkelaar

"Laat je niet leiden door het bestaande, kijk naar hoe het beter kan."

Vorige

Het verhaal achter omwonen

Volgende

Eerste panden in Hengelo beschikbaar

Op de hoogte blijven van Omwonen