Zonder lef geen innovatie

Eén open ruimte, kale wanden en een lege vloer. Dat klinkt voor de één misschien ongezellig, maar voor de ander als een kans! Omwonen geeft je die kans met jouw ruimte te doen wat jij wil. Een fotostudio die je ’s avonds met vrienden gebruikt als thuisbioscoop? Hoe gaaf is dat voor de film- en gamefreaks onder ons?!


Creativiteit tot DE MAX

Oké, Omwonen vraagt misschien om creativiteit en anders denken. Groots denken hoeft natuurlijk niet, maar kan wel. Want wat heb je eigenlijk nodig om gelukkig te kunnen leven? Op youtube kwam ik onderstaand filmpje tegen. Wat mooi om te zien hoe je kunt omgaan met je eigen leefomgeving. Een uitdaging in onze materialistische wereld.
Geen zekerheid

Als startende ondernemer stel je je eisen bij. Je hebt namelijk geen zekerheid, dat is een feit. Nu is leven op 1 m2 niet nodig. Je bekijkt wat je echt nodig hebt en waar je je geld aan uit geeft.

Nu ik er over nadenk komt dit wel erg overeen met hoe wij Omwonen zijn gestart. We hebben ons verdiept in stedelijke ontwikkeling, leegstand en belangen van betrokken partijen zoals gemeenten vastgoed-eigenaren en jonge ondernemers. Maar hoelang steek je tijd en geld in het doen van onderzoek en het maken van plannen? Op een gegeven moment moet je het gewoon doen


Wij zagen kansen voor jonge ondernemers en zijn onze ideeën en plannen gaan delen. Zo begon Omwonen te leven en kreeg ons idee vorm. Hoe Omwonen er precies uit komt te zien dat weten we nog niet. Maar als het goed is weet jij ook niet hoe jouw toekomst als ondernemer er uit gaat zien. Zonder lef geen innovatie.


Door te doen, kunnen we ontwikkelen, kijken wat werkt en het concept verder aanscherpen. Vragen zetten ons aan het denken en brengen het concept verder. Het doel dat we willen bereiken raken we hierbij niet uit het oog. Wij willen laten zien wat anders omgaan met ruimte kan doen in de aanpak van leegstand in steden. Zonder de belangen van partijen te schaden. Omwonen draagt op een bijzondere manier bij aan creatief ondernemerschap, beleid en de “gezondheid” van de binnenstad. 


Ben jij ondernemer of vastgoedeigenaar? Creatief? Flexibel? Nieuwsgierig geworden? Stuur ons dan een berichtje, bel of meld je onderaan deze pagina aan voor de informatieavond op dinsdag 7 maart a.s.


Auteur

Nienke

Conceptontwikkelaar

"Laat je niet leiden door het bestaande, kijk naar hoe het beter kan."

Vorige

Eerste panden in Hengelo beschikbaar

Volgende

Vrij & blij huren, werken en leven

Op de hoogte blijven van Omwonen