Frank & Polly - Text Tiles

Van Berlijn naar Hengelo

Met één vrachtwagen vol spullen wagen Frank en Polly de stap van Berlijn naar Hengelo. Al jaren zoekt het Duits- Belgische paar hét perfecte pand voor hun zeefdrukkerij Text-Tiles. De zeefdrukkerij is een plek waar ze samen veel tijd doorbrengen.

“Als je kijkt naar onze manier van leven is het héél handig dat we werken en wonen onder één dak kunnen combineren. We zijn 24/7 bezig met het uitdenken en uitproberen van nieuwe ideeën. Het is een pluspunt dat er aan de Marskant nog meer ondernemers zitten. Dit samen stimuleert onze creativiteit volop!”


Text & Tiles

De ligging aan de Marskant in Hengelo is uitstekend volgens Polly. Het pand heeft de perfecte grootte om voorin het atelier en de showroom te maken met achterin genoeg ruimte om een woongedeelte te creëren. De aanloop van het project was wel spannend voor het stel. Voor het zeefdrukken zijn er een aantal basisbehoeften nodig zoals (kracht)stroom om alle handelingen correct en tijdig uit te voeren. “Welbions was een luisterend oor wanneer het om onze ‘basic-needs' ging.”


Frank is intussen 10 jaar zelfstandig zeefdrukker. Daarvoor heeft hij in verschillende zeefdrukkerijen in de berlijnse wijk Kreuzberg gewerkt. Sinds 5 jaar runnen Polly en Frank het bedrijf samen. Met Text & Tiles maken ze zoals elke zeefdrukkerij textiel-, hout- en papierdrukwerk. Op de vraag wat hen onderscheid van andere zeefdrukkers is het antwoord helder;

Onze klanten komen uit allerlei sectoren en landen. De kracht is dat we soms (ook op grote afstand) zeer individueel samen werken met onze klanten. Met een brede vakkennis en jaren ervaring komen we tot de beste producten. Dit zorgt voor blije klanten." Bij zeefdruk draait het voor Frank vooral om de perfectie die je hanteert in elke stap van het proces. Frank streeft naar die perfectie en levert enkel producten waar hij zelf 100% achterstaat.”

Frank en Polly willen aan de Marskant naast de dingen die ze al doen ook een nieuwe creatieve slag slaan. Er zijn zoveel mogelijkheden en plannen waar we al jaren op broeden. Text & Tiles zal een combinatie worden van het bieden van service als het zelf aanbieden van exclusieve producten uit eigen makelij.


Plannen en inrichten

Met een zeefdruk en alle materialen die nodig zijn kan het niet anders dan dat het inrichten van de woon-werk ruimte een grote uitdaging is. De zeefdrukkerij vraagt een zeer praktische indeling, terwijl je natuurlijk ook gewoon fijn wil wonen. “Niets is leuker dan de ruimte van scratch in te delen”. Als we de tekeningen zien is onze nieuwsgierigheid gewekt. Er wordt over alles nagedacht, voldoende opbergmogelijkheden, presentatieruimte, wel of geen scheidingswanden en meer.


Hengelo, klein maar daarom ook charmant

Natuurlijk zijn we benieuwd hoe de twee wonend in wereldstad Berlijn in vredesnaam komen bij een woonproject in Hengelo. Polly vertelt ons dat ze via google stevig hebben gezocht naar alternatieve woon-werkprojecten waar het sociale en creatieve aspect centraal staat. “Dan kom je dus bij Omwonen aan de marskant in Hengelo.” aldus Polly.
De huizenprijzen in Berlijn schijnen in rap tempo te stijgen. "Zoek je een creatieve ruimte, vergeet het maar. In Berlijn is er ruimte tekort.” Frank en Polly kozen er mede daarom voor om buiten de stad en zelfs buiten Duitsland te kijken naar een geschikte woon en werkplek.

Tijdens het gesprek komen we tot de conclusie: Hengelo is natuurlijk kleiner dan Berlijn maar daarom ook charmanter en alles is vlakbij. Na jarenlang in een wereldstad te wonen zien ze dit zeker als voordeel. “Je wordt hier op straat begroet, daar wennen we zeer graag aan!”

De verhuizing naar Nederland is natuurlijk ook een hele verandering. Voor Frank is het duidelijk dat hij Nederlands moet leren. Polly, lachend: al doende leert men... niet waar ;-) Frank richt zich net als in Berlijn full-time op het zeefdrukken. Polly werkt naast de werkzaamheden voor Text & Tiles inmiddels parttime in de bediening. Tot nu toe ervaren de twee alle veranderingen heel positief. “Door het Omwonen-project hebben we de uitvalsbasis gevonden om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe ideeën te ontplooien.”


Vanuit Omwonen vinden wij het in ieder geval super gaaf dat Polly en Frank meer dan 500km verderop kansen zien voor de toekomst. Wij wensen ze veel succes in Hengelo! Meer weten over Text- Tiles? Bezoek vooral de website http://www.text-tiles.eu/ of loop eens binnen bij de Marskant 25 in Hengelo.

Auteur

Nienke Goossen

Conceptontwikkelaar

""Laat je niet leiden door het bestaande, kijk naar hoe het beter kan.""

Overzicht

Bekijk alle verhalen

Overzicht

Bekijk alle verhalen