Mischa Riemersma - Mischa Imaging

Een nieuwe kans op het pad van fotograaf Mischa

Het sneeuwt in Hengelo! Op deze koude dinsdagochtend ontmoet ik Mischa Riemersma in de Hazemeijer, een voormalige fabriek waar nu verschillende ondernemingen zijn gevestigd. Eind vorig jaar tekende hij voor een ruimte aan de Marskant in Hengelo. Mischa is onder de indruk van het pand met haar hoge ruimtes en veel licht. “Een stoere locatie! Het heeft veel weg van de plek waar ik jaren geleden woonde in Amsterdam.


Kansen pakken

De fotograaf was enthousiast over Omwonen vanaf het eerste uur. Mischa kon zijn onderneming niet meer alleen vanuit huis runnen toen dit woon-werkconcept op zijn pad kwam. “Ik heb Nienke toen gebeld en zij maakte me enthousiast over het concept.” Als hij een kans ziet gaat hij ervoor, ook al weet hij soms niet waar dat hem brengt over een aantal jaren. Soms moet je kans pakken die op je pad komen en ontdekken hoe deze voor je uitpakt. “Tot nu toe is me dat nog redelijk afgegaan! Op deze manier ben ik eigenlijk ook aan een eerdere woning in Amsterdam gekomen.”


Geen vreemde als het gaat om nieuwe ruimte inrichten

Jaren geleden was Mischa op zoek naar een woning in Amsterdam. De wachtlijst was lang, maar gelukkig kreeg Mischa de kans om te laten zien hoe hij de leegstaande ruimte om kon toveren tot de perfecte woning. De plafonds waren erg hoog en Mischa bouwde daarom verschillende verhogingen in de ruimte. “Het uitzicht over de stad was fantastisch!” Toen was het tijd om terug te keren naar Hengelo: de eerste kleine was op komst. Omdat de woning van binnen mooi verbouwd was door Mischa was de woning in no-time weer verhuurd.


Flexibele studio aan huis

De ruimte aan de Marskant maakt het mogelijk om wonen en werk te combineren. Iets wat in zijn eerdere woonsituatie niet mogelijk was. Mischa is dan ook van plan een studio aan huis te realiseren. “Het is een super locatie, zeker voor die prijs. Zo dicht bij het centrum.” De ruimte aan de Marskant begint aardig vorm te krijgen. Wat er sowieso gaat komen is een ‘backdrop’: een doek dat dient als achtergrond. “Voorheen moest ik deze steeds op en af bouwen. Deze kan ik gewoon laten staan. Dat scheelt me veel werk.” Daarnaast vertelt Mischa me dat hij van plan is workshops te geven in het pand. De producent van de apparatuur waarmee hij werkt wil dit in samenwerking aanbieden aan klanten die toestellen en lenzen aanschaffen. “Op die manier leer je ook echt optimaal gebruik te maken van de spullen die je koopt.” Daarnaast zorgt het ervoor dat er meer aanloop komt naar het pand. Een plek om elkaar te ontmoeten.


Passie voor fotografie

Mischa fotografeert al jaren voor verschillende klanten en dat brengt hem op bijzondere locaties. “Voor LG fotografeer ik door heel het land. Dat vind ik ook echt gaaf om te doen. Ik fotografeer niet alleen displays binnen, maar kom ook nog wel eens buiten op het dak.” Urban fotografie is een van de thema’s die hij echt gaaf vindt om te doen. Op stoere locaties, dingen fotograferen die je niet verwacht. Als ik hem vraag naar een van zijn favoriete foto hoeft hij niet lang na te denken. “De wakeboarder in het centrum van Enschede! Dat was nieuw en apart.” In een mum van tijd werd de set opgebouwd. Lampen werden neergezet en stroom werd geleend van nieuwsgierige bewoners. “Ik heb zo de kabel naar hun balkon gegooid, de foto gemaakt en toen moesten we snel weg. Dat was best gaaf!” De foto is bijzonder: de wakeboarder lijkt in volle kracht voorgetrokken te worden over de trapleuning vanuit de ondergrondse fietskelder.

Mischa laat me nog meer (actie-)foto’s zien en het is me helemaal duidelijk: we kunnen nog uren doorpraten over de verhalen achter de foto’s.


De finishing touch!

De verbouwing is net achter de rug. Het heeft even geduurd voor alle vergunningen rond waren, maar Mischa heeft in korte tijd al iets moois neergezet. En als we hem geloven (en dat doen we) wordt de ruimte alleen nog maar mooier. Aan vindingrijkheid ontbreekt het deze fotograaf niet. We zijn er dan ook van overtuigd dat zijn flexibele studio aan de Marskant een succes wordt. Nu al benieuwd naar de foto’s van Mischa? Bekijk dan alvast zijn website: http://www.mischa-imaging.nl.

Auteur

Nienke Goossen

Conceptontwikkelaar Omwonen

""Laat je niet leiden door het bestaande, kijk naar hoe het beter kan.""

Overzicht

Bekijk alle verhalen

Overzicht

Bekijk alle verhalen