Waukena & Nicole - Supergood en Uzoz

Een bak energie!
Als we Waukena Piris voor het eerst aan de telefoon spreken wordt meteen duidelijk hoe ondernemend en energiek ze is. Als we horen wat ze allemaal doet klapperen we even met onze oren. Waukena is werkzaam als trajectbegeleider en zorgverlener in hart en nieren.

Naast medeoprichter van de UZOZ Zorggroep is ze eigenaar van SuperGoods events, een bedrijf dat lifestyle events organiseert. Ook is ze medeoprichter van stichting InnSae. De stichting helpt nieuwe zorginitiatieven van de grond te krijgen.

“Omwonen geeft mij de kans een woon en werklocatie te combineren op een mooie plek. Ik doe veel, de ruimte aan Marskant is de basis waar alle activiteiten samenkomen. Doordat ik ga ‘Omwonen’ komt mijn eigen woning beschikbaar als ‘zorglocatie’.” De locatie aan de Marskant runt ze samen met Nicole van der Weel.

UZOZ Zorggroep

Vanuit onze directe omgeving werd er een grote zorgvraag zichtbaar, vertelt Waukena. Jongeren met een (lichamelijke) beperking, thuiswonend én met gezin liepen tegen verschillende problemen aan. “Voor hen zijn we zorgtrajecten gaan ontwikkelen. Er moest wat gebeuren!” Sinds 2017 is UZOZ dan ook een gecertificeerde zorginstelling. UZOZ is opgericht samen met broer Genni en zus Samuela Verdone. Ze helpen inmiddels meer dan 40 cliënten.

Waukena is begonnen met een groepje van drie. In totaal zijn ze nu met 10 man sterk. “Wij vinden het belangrijk meer te doen dan het bieden van thuiszorg en bieden daarom o.a. zorgtrajecten vanuit onze eigen woonvoorzieningen.” De zorgtrajecten zijn altijd maatwerk, gericht op wonen, werken en onderwijs . Het resultaat is dat onze cliënten zich steeds beter zelf kunnen redden en intensive zorg steeds verder afneemt. Inmiddels werken we met een bredere doelgroep. Jongeren met een verstandelijke beperking, psychiatrische problemen en zwerfjongeren bieden we met vervolgtrajecten echte zorg op maat.

Stichting InSae

Waukena is trots op de nieuwste ontwikkeling in Hengelo, stichting InnSae. Met hulp van stichting InnSae is er een nieuw initiatief binnen UZOZ van de grond gekomen, een opvang schakeltraject voor jongvolwassenen. Dit schakeltraject helpt jongeren die de overstap naar reguliere zorg moeten maken zoals het afsluiten van zorgverzekeringen, scholing, huisvesting en meer. Het doel is jongeren ondanks verschillende problemen te helpen het beste uit eigen leven te halen.


Waukena is iemand die houdt van aanpakken. Dat ze haar eigen huis verlaat omdat ze kansen ziet om jongeren te helpen zegt alles over haar drive mensen te willen helpen. Omwonen biedt hierbij een uitstekende kans.


Is er naast alle werkzaamheden voor UZOZ en het runnen van de stichting nog ruimte voor SuperGoods events vragen we ons af? Jazeker, is het antwoord. “Gelukkig kan ik met SuperGoods zelf bepalen hoeveel events ik wil organiseren of op welke evenementen ik wil staan. Fashion, beauty, lifestyle en food zit in mijn bloed. Je goed voelen heeft alles te maken met goed eten, drinken, sporten etc”. Goed voor jezelf zorgen is volgens Waukena belangrijk om zoveel mogelijk van je leven te kunnen maken.Link naar Omwonen

Het is eigenlijk wel bijzonder dat het uitgangspunt van Uzoz vergelijkbaar is met dat van Omwonen:

“Ieder mens is uniek met een eigen behoeftepatroon dat bovendien met de tijd kan variëren. Activiteiten en werkzaamheden voor de zorgvrager proberen wij op elkaar af te stemmen zodat er een samenhang in de zorgverlening ontstaat.”

Vanuit Omwonen geloven we ook dat ieder mens een specifieke woonbehoefte heeft. Deze behoefte veranderd continu en daarmee zijn flexibele woonoplossingen volgens ons de toekomst.

De locatie aan de Marskant zal een combinatie worden van alles wat Waukena & Nicole doen. Een kantoor aan huis, een aanspreekpunt voor de jongeren en ruimte waar ze beauty en lifestyle producten verkopen.

Meer over UZOZ zorggroep lees je op http://www.uzoz.nl/. Ben je geïnteresseerd in een beauty event kijk dan op http://supergood.events/.

Auteur

Overzicht

Bekijk alle verhalen

Overzicht

Bekijk alle verhalen